Home   Εργασίες σχολικού έτους 2023-2024

Εργασίες σχολικού έτους 2023-2024

 

ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

 

 


 

♦ Εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου Β1 τάξη. ♦

 


 

 


 

 

ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

 

 

 


 

♦ ΣΤ ‘ τάξη  θέμα: Διατροφή «Πες μου από πού είσαι, να σου πω τι τρως» ♦

 


Στο πλαίσιο του μαθήματος της Γλώσσας Στ΄ τάξης, σχετικά με τη Διατροφή (Ενότητα 4η), φτιάξαμε διαφημίσεις σε προϊόντα διατροφής και διοργανώσαμε δράση με τίτλο: «Πες μου από πού είσαι, να σου πω τι τρως» με σκοπό να δούμε πως κάθε λαός και περιοχή έχει τη δική του κουζίνα, καθώς και να μάθουμε πώς τρέφονται οι άνθρωποι σε διάφορες περιοχές. Μικροί και μεγάλοι ενθουσιάστηκαν με τα φαγητά και τα γλυκά που γέμισαν τον μπουφέ της τάξης μας. Κάθε μαθητής μας περιέγραψε το έδεσμα που είχε φέρει και τη συνταγή του, αλλά και τον λόγο που επέλεξε να το φτιάξει και τον τόπο καταγωγής του. Η τάξη μας γέμισε με: φέτα και κεφαλοτύρι Ελασσόνας, λιόψωμο και ελιές Καλαμάτας, χυμό Λακωνίας, τυροπιτάκια Λαμίας, πίτσα Ιταλίας, τυρόπιτα και σπανακόπιτα, στριφτά τυροπιτάκια Λαμίας, τυροπιτάκια της γιαγιάς από το Δίστρατο Ιωαννίνων, κουλούρι Θεσσαλονίκης, λουκάνικα-τυρί-παξιμάδια Αρκαδίας, κουλουράκια της γιαγιάς, λαλάγγια Μάνης, πορτοκαλόπιτα, τηγανίτες Σάμου και μηλόπιτα Πηλίου. Ευχαριστούμε πολύ για τη συμβολή και τη συμμετοχή όλους τους γονείς και τους παππούδες των μαθητών.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

♦ Ε1′ Τάξη θέμα: Η μορφή και το σχήμα της Ελλάδας (κεφ 6ο) ♦

 


Οι μαθητές της τάξης μας, στο μάθημα της γεωγραφίας (ενότητα 6). Χωρίστηκαν σε 3 ομάδες και έφτιαξαν τον χάρτη της Ελλάδας με πλαστελίνη. Το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό, μας δίνει την αίσθηση της ανάγλυφης μορφής ( τεχνοτροπίας).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

♦ Εορτασμός του πολυτεχνείου Β2 τμήμα ♦

 


Τα παιδιά ζωγραφίζουν την ελευθερία.
Ελεύθερα να χαίρονται
Ελεύθερα να μοιράζονται όμορφες στιγμές με τα αγαπημένα τους πρόσωπα, να παίζουν, να εκφράζονται χωρίς φόβο και να ονειρεύονται έναν καλύτερο κόσμο.
Έναν κόσμο όπου υπάρχει χαρά και πολύ πολύ παιχνίδι.
Ονειρεύονται τη δική τους Χωχαρούπα


 

♦ Παροιμίες για τους μήνες Β2 τάξη ♦

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

♦ Η Α’ τάξη τιμά τους νεκρούς του πολυτεχνείου. ♦

 


 

 


 

♦ Οι μαθητές της ΣΤ τάξης γράφουν ποιήματα λίμερικ! ♦

 


 

Λίμερικ ονομάζεται ένα είδος ποίησης, που αποτελείται από μια χιουμοριστική στροφή πέντε στίχων και έχει ομοιοκαταληξία που ακολουθεί τον κανόνα αα-ββ-α, δηλαδή ο 1ος στίχος ομοιοκαταληκτεί με τον 2ο και τον 5ο στίχο και ο 3ος με τον 4ο. Είναι ποιήματα σύντομα, σατιρικά ή απλώς κωμικά, α-νοηματικά/ά-λογα. Τα λίμερικ πρωτοδημοσιεύτηκαν στην Αγγλία, με ρίζες από παραδοσιακές λαϊκές ποιητικές φόρμες το 1719. Στην Ελλάδα, πρώτος που αποπειράθηκε να γράψει λίμερικ είναι ο Γιώργος Σεφέρης.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

♦ Φροντίζω το περιβάλλον ΣΤ τάξη ♦

 


 

Δημιουργήσαμε χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στην τάξη μας!
Κατασκευάσαμε στολίδια με άχρηστα και φυσικά υλικά στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων του θεματικού κύκλου: “Φροντίζω το περιβάλλον (Κλιματική αλλαγή και trash art)”. Σκοπός μας ήταν να επαναχρησιμοποιήσουμε “άχρηστα” αντικείμενα, αξιοποιώντας τη φαντασία μας, αλλά και προωθώντας εναν λιγότερο καταναλωτικό τρόπο ζωής. Χαρτόκουτες, παλιά κουμπιά και cd, ρολό χαρτιού, κορδέλες, φελλοί, κουκουνάρια, κανέλες, ζυμαρικά μεταμορφώθηκαν σε πραγματικά έργα τέχνης που στόλισαν την τάξη μας!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

♦ Μικροί αρχαιολόγοι Γ τάξη ♦

 

 


Τα παιδιά της Γ’ τάξης, σαν μικροί αρχαιολόγοι, στις ανασκαφές που έκαναν στην αυλή του σχολείου ανακάλυψαν κομμάτια από σπασμένα πήλινα αντικείμενα. Τα καθάρισαν, κόλλησαν όσα κομμάτια ταίριαζαν και συμπλήρωσαν τα κενά με πηλό. Ακολούθησαν έτσι τα βήματα των αρχαιολόγων, όπως τα είχαν παρατηρήσει στο Αρχαιολογικό Μουσείο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

♦ Μακέτες με πλαστελίνη ΣΤ τάξη ♦

 


Οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης, στο πλαίσιο του μαθήματος της Γεωγραφίας, κατασκεύασαν τις ηπείρους σε μακέτες με πλαστελίνη  δημιουργώντας ανάγλυφους Παγκόσμιους χάρτες.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

 

 


 

♦ Εκλογές στη ΣΤ’ τάξη ♦

 


 

 

Στο πλαίσιο του μαθήματος της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής, οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης πραγματοποίησαν εκλογές. Αρχικά, έφτιαξαν τρία κόμματα: τα Τρελοκόριτσα, τους Καραμπουζουκλήδες και τη Β.Ο.Σ.Ο.Τ.Α.Π (Βοήθεια σε όλα τα προβλήματα). Στη συνέχεια, δημιούργησαν αστυνομικές ταυτότητες και ξεκίνησαν μια προσομοίωση των πραγματικών εκλογών.
Οι πρόεδροι των κομμάτων έβγαλαν λόγο μέσα στην τάξη για να ανακοινώσουν το πρόγραμμα τους, παρουσία της διευθύντριας του σχολείου μας. Η εφορευτική επιτροπή μοίρασε τα ψηφοδέλτια και ξεκίνησε η ψηφοφορία.
Τελικά, νικητής αναδείχθηκε το κόμμα των Καραμπουζουκλήδων με 12 ψήφους.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 Στ’ τάξης
Οι μικροί ζαχαροπλάστες των Χριστουγέννων

 


Οι μικροί ζαχαροπλάστες της ΣΤ’ τάξης διακόσμησαν χριστουγεννιάτικα μπισκότα και δημιούργησαν μπισκοτόσπιτα. Πλημμύρισε η τάξη μας ζάχαρη άχνη και ζαχαρωτά, φέρνοντάς μας έτσι πιο κοντά στη μαγεία των Χριστουγέννων.

 

 

 


 

Οι μαθητές του Β1 και Β2 τμήματος φιλοτέχνησαν τις δικές τους χριστουγεννιάτικες τσάντες με χρώματα ειδικά για υφάσματα , με πολύ μεράκι και φαντασία. Ευχαριστούμε πολύ την κ. Νικολέτα Καρρά για τη σημαντική συμβολή της!

 


 


 

 

ΠAΓKOΣMIA HMEPA ATOMΩN ME ANAΠHPIA (3 ΔEKEMBPIOY) ΤΜΗΜΑ Ε1

 


ME AΦOPMH THN ΠAΓKOΣMIA HMEPA ATOMΩN ME ANAΠHPIA (3 ΔEKEMBPIOY) KAI ΣTA ΠΛAIΣIA TOY MAΘHMATOΣ EPΓAΣTHPIA ΔEΞIOTHTΩN, ΣTO E’1 ΠAPAKOΛOYΘHΣAME MIA TAINIA MIKPOY MHKOYΣ “BΛEΠΩ . NIΩΘΩ..AKOYΩ”.
AKOΛOYΘHΣE ΣYZHTHΣH ΓIA TIΣ MOPΦEΣ ANAΠHPIAΣ, TIΣ ΔYΣKOΛIEΣ ΠOY ΠPOKYΠTOYN KAI TOYΣ TPOΠOYΣ ΠOY MΠOPOYME NA BOHΘHΣOYME TOYΣ ANΘPΩΠOYΣ ME ANAΠHPIA. EΣTIAΣAME ΣE 2 MOPΦEΣ ANAΠHPIAΣ: KΩΦΩΣH & TYΦΛΩΣH. TA ΠAIΔIA ΔIΔAXΘHKAN TO ΔAKTYΛIKO AΛΦABHTO KAI NOHMATHΣAN ENA TPAΓOYΔI. ΣE ΔEYTEPO XPONO EΠIKENTPΩΘHKAME ΣTH MEΘOΔO ΓPAΦHΣ KAI ANAΓNΩΣHΣ Braille KAI TA ΠAIΔIA XPHΣIMOΠOIΩNTAΣ ΠΛAΣTEΛINH ΣXHMATIΣAN TO ONOMA TOYΣ ΣTH Braille.

 

 

 


 

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

 

 


 

Τάξη Ε1.
Στο πλαίσιο της 9ης ενότητας στο μάθημα της γλώσσας ( βιβλία και βιβλιοθήκες )

 


1)Τα παιδιά έφτιαξαν αφίσες για τα δικαιώματα του μικρού αναγνώστη
2) έφτιαξαν το βιογραφικό του αγαπημένου τους συγγραφέα.
3) προχώρησαν σε βιβλιοπαρουσίαση του αγαπημένου τους βιβλίου.

 

 

 

 

 


 

Τάξη Ε1 εργασία στο μάθημα της γλώσσας , ενότητα 7 μουσική .

 


Κατασκευή αυτοσχέδιων μουσικών οργάνων με υλικά από το σπίτι μας , που τα κάναμε δώρο σε μια από τις τάξεις του νηπιαγωγείου. Τα παιδιά της τάξης , εκτός από το μουσικό όργανο που κατασκεύασαν και δώρισαν , έγραψαν και κείμενο οδηγιών σχετικά με την κατασκευή τους βήμα βήμα.

 

 

 


 

 

Ιστοριογραμμή Γ’ Ενότητας “Η ελληνική επανάσταση 1821-1830” – ΣΤ’ τάξη

 


Στο πλαίσιο του μαθήματος της Ιστορίας, οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης δημιούργησαν ψηφιακή ιστοριογραμμή αναφερόμενοι στα σημαντικότερα γεγονότα της ελληνικής επανάστασης της περιόδου 1821-1830 με χρήση του προγράμματος Timetoast.

https://www.timetoast.com/timelines/3029577

 

 


 

ΤΑΞΗ Δ

 


 

Με αφορμή τις οδηγίες κατασκευής στο μάθημα της γλώσσας οι ομάδες της Δ δημιούργησαν τους δικούς τους αρλεκίνους για να στολίσουν την ταξη

 


 

Στ’ τάξη

“Εξέλιξη διαφόρων συσκευών με το πέρασμα του χρόνου”

 


Με αφορμή την Ενότητα 9 “Συσκευές” στο μάθημα της Γλώσσας, οι μαθητές αναζήτησαν πληροφορίες για διαφορετικές συσκευές (ραδιόφωνο,τηλεόραση,ψυγείο). Έπειτα, παρουσίασαν την εξέλιξή τους στο πέρασμα του χρόνου με την ανάπτυξη της τεχνολογίας.


 

Έρευνα για τα παιδικά ατυχήματα – Στ’ τάξη

 


Στο πλαίσιο της Γλώσσας και συγκεκριμένα της Ενότητας 10 “Ατυχήματα” οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης του σχολείου μας πραγματοποίησαν έρευνα στην Ε’ και Στ’ τάξη του 7ου & 10ου Δ.Σ.Χαλανδρίου με τη χρήση του ερωτηματολογίου. Συνέλεξαν τα δεδομένα και έφτιαξαν γραφικές παραστάσεις σε έντυπη και ψηφιακή μορφή. Επίσης, έγραψαν κείμενα σχετικά με κάποιο δικό τους ατύχημα που είχαν πάθει, αλλά και με συμβουλές για το τι πρέπει να κάνουν ή να αποφεύγουν.


 

ΜΑΡΤΙΟΥ

 


 

‘Α’ τάξη – Κατασκευή αποκριάτικου καπέλου”

 



 

“ΣΤ’ τάξη – Κατασκευή χαρταετού από πηλό”

 


 

 


 

Γιορτή 25ης Μαρτίου – Α’ & ΣΤ’ τάξεις

 


Οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης παρουσίασαν το θεατρικό δρώμενο που ετοίμασαν, στους μαθητές της Α’ τάξης με τίτλο: “Τα παγωμένα πορτρέτα των ηρώων του 1821”. Έπειτα, τραγούδησαν, χόρεψαν και κατασκεύασαν όλοι μαζί σημαίες με τους αγωνιστές του 1821. Επίσης, έψαλλαν το απολυτίκιο του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

 


 

ΑΠΡΙΛΙΟΥ

 


 

“Ανοιξιάτικο Βazzar Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 10ου Δ.Σ.Χαλανδρίου – 20/4/24”


Οι μαθητές της Α’ τάξης μαζί με τους γονείς τους έφτιαξαν λαμπάδες, τις οποίες θα προσφέρουμε στο Bazaar του συλλόγου γονέων του σχολείου, αλλά και στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Χαλανδρίου!

Οι μαθητές της Β’ Τάξης φιλοτέχνησαν λαμπάδες με τέμπερες. Ευχαριστούμε την κα Ανδριάνα Γκαδρή για την έμπνευση και υλοποίηση της δράσης.

Τα παιδιά της Γ΄τάξης ετοίμασαν σουπλά με ανοιξιάτικο και καλοκαιρινό θέμα.

Οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης έφτιαξαν λαμπάδες και διακοσμητικά κεράκια με φύλλα κερήθρας. Επίσης, δημιούργησαν πασχαλινά φαναράκια με την τεχνική του ντεκουπάζ πάνω σε γυάλινα βάζακια.


 

“Χώρες της Ευρώπης – ΣΤ’ ΤΑΞΗ”

 


Με αφορμή το μάθημα της Γεωγραφίας και συγκεκριμένα την ενότητα της Ευρώπης, οι μαθητές ανέλαβαν να βρουν πληροφορίες για μια χώρα της Ευρώπης και να τις καταγράψουν σ’ ένα φύλλο εργασίας. Έπειτα, τοποθετήθηκαν όλα μαζί τα φύλλα εργασίας και δημιουργήθηκε ένα βίντεο.

 

 

 


4 Απριλίου Παγκόσμια μέρα Φιλοζωίας . Τα παιδιά του Ε2 ενημέρωσαν τα παιδιά της Δ για τις ανάγκες που έχουν τα κατοικίδια. Η Δ έθεσε τις ερωτήσεις και τα παιδιά του Ε2 απάντησαν. Η Δ τέλος, έφτιαξε αφισες για τα ζώα

CamScanner 2024-04-16 11.21